Friss topikok

  • FullMoonDog (Pisti): @szkennel: szerintem jó! Tényleg szoktam is jó játékokat találni! (2010.04.07. 20:58) Fancy Pants Adventures 2
  • FullMoonDog (Pisti): Én játszok rajta! Szerintem élvezhető! Az a legjobb benne hogy teljesen reális! Ezen a HUNTERMATE-... (2010.02.08. 17:54) The Hunter
  • jumarhit12: király az oldal! (2009.10.24. 14:05) Tanks Territory
  • Napibaki: Üdv! Természetesen nem zavar és előre s sok sikert hozzá! Nekem az sem probléma ha pár játék ami... (2009.08.31. 15:07) Warmonger - Operation: Downtown Destruction

FPS játékok

2009.06.26. 19:21 Napibaki

Wolf Team

freeware

A Wolf Team egy oylan MMO, amelyben emberekkel és vérfarkasokkal is lehetünk - sőt, menet közben alakulhatunk át egyikből a másikba. Emberként klasszikus FPS arzenál áll a rendelkezésünkra, míg vérfarkasként a közelharc a taktikánk - de iylenkor jóval erősebbek vagyunk, mint emberként. A Wolf Team kínál ezen kívül egyéb farkas formákat is, lehetünk például láthatatlan Ghost Wolf-ok. A játék 15 pályát és 7 különböző játékmódot is tartalmaz, s ember "módban" rengeteg fegyver közül választhatunk....
A játék hivatalos oldala (letöltés)

The Hunter

freeware

Egyre több vadászós játékot találni a piacon, de legtöbbjük nem nyújt nagy élvezetet. Bár felmerül a kérdés, hogy egy vadász szimulátor játék lehet izgalmas? Az biztos, hogy nem mindenki tudja elfoglalni magát hosszú ideig egy ilyen típusú játékkal. A The Hunter jelenleg a legélethűbb vadászós PC játék. A grafikájára szerintem egy rossz szavunk sem lehet. A játék alapvetően ingyenes, de ha több területen szereténk vadászni, illetve ha extra dolgokat szeretnénk vásárolni, fizetnünk kell.

Letöltés (~440 MB)
A játék hivatalos oldala

Warmonger - Operation: Downtown Destruction

freeware

Az egyik legjobb ingyenes FPS játék multiplayer módra kihegyezve. Tulajdonképpen az Ageia PhysX népszerűsítésére szolgál, azt pusztíthatunk el a pályákon amit csak akarunk. Ennek negatív következménye, hogy meglehetősen nagy a gépigénye. Aki rendelkezeik megfelelő konfiggal annak nem szabad kihagynia!

Letöltés (File Front) (437 MB)
Letöltés (Chip.de) (437 MB)
A játék hivatalos oldala

CPU: Intel Core 2 Duo processzor (E6400 legalább)
RAM: 2Gb
VGA: Nvidia GeForce 7900 grafikus kártya vagy jobb
HDD: 1,8Gb

PRISM: Guard Shield v3

freeware

az U.S. Army National Guardnak (Nemzeti Gárda) egyik harcosaként vehetünk rész számtalan izgalmas harcban. A változatos helyszíneken játszódó, általában terroristaelhárító küldetésekben a hagyományos fegyverek mellett, pisztolyok, mesterlövészpuskák, automata fegyverek, vagy rakétavetők mellett futurisztikus eszközöket is találunk.

Letöltés (gamershell.com) (1.47 GB)
Letöltés (origo szoftverbázis) (1.47 GB)
A játék hivatalos oldala

Battlefield Heroes

freeware

A Battlefield heroes egy jó kis multiplayer fps játék egyedi hangulattal megáldva. A világ amiben harcolunk rajzfilmhez hasonló grafikával büszkélkedik. A game lényege tényleg az, hogy kikapcsolódjunk és érezzük jól magunk. A gépigény egyáltalán nem vészes a mai új játékokhoz képest A JÁTÉKOT CSAK BÖNGÉSZŐBŐL LEHET INDÍTANI!.

Regisztráció (enélkül nem lehet játszani)
A játék hivatalos oldala

CPU: 1000Mhz
RAM: 512MB
VGA: 64MB
HDD: 1024MB
OS: Windows Xp, Windows Vista
INTERNETES

F.E.A.R. Combat

freeware

A F.E.A.R. Combat, teljesen különálló többjátékos tartozéka a F.E.A.R-nek, ami tartalmazza az összes szükséges frissítést, hivatalos pályákat, illetve játékmódokat, 1 darab letölthető, ámbár igen nagy fájlban! Az alapjátékra nincs szükség, a multiplayer kiegészítés ingyenes!

A "CD kulcs igénylés"-RE KATTINTVA TUDSZ SERIALT SZEREZNI, ENÉLKÜL NEM LEHET JÁTSZANI!

F.E.A.R. Combat tartalom:

  • 10 Multiplayer játékmód.
  • 19 Multiplayer pálya.
  • 12 különböző fegyver.
  • Punkbuster támogatás az anticheat-hoz.

Letöltés
CD kulcs igénylés
A játék hivatalos oldala

CPU: 1,7 GHz
RAM: 512 MB RAM
VGA: 64 MB-os videokártya (GeForce 4 Ti, Radeon 9000 vagy jobb)
HDD: 5 GB

Gore: Special Edition 1.60

freeware

A Gore egy ingyenes online lövöldözős játék, amely a Quake 3 alapjaira építkezik. Az eredetileg 2002-ben jelent meg, a Special Edition egy felturbózott, átalakított formája az alapjátéknak, amely 2008 július elején lett nyilvános. Alapjában véve ingyenes a játék, viszont ha kedvünk és pénztárcánk is nyitott erre, akkor vásárolhatunk prémium CD-kulcsot, amellyel extra szolgáltatásokhoz juthatunk, például a Capture the Flag játékmódban egy radart is kapunk, míg a Team Deathmatch-ek közben láthatjuk csapattársaink egészségi állapotát.

Letöltés origo.hu-ról
Letöltés atomicgamer.com-ról
A játék hivatalos oldala

CPU: 1000Mhz
RAM: 512MB
VGA: 64MB
HDD: 1400MB
OS: Windows 98, Windows Me, Windows 2000, Windows XP

Stalker: Shadow of Chernobyl 'XrCore' 1935 build

freeware

A történet egy igencsak baljós területen játszódik, amolyan "posztapokaliptikus" hangulatot teremtve, ráadásul nagyrészt valós események adta valós helyszínen, név szerint Csernobilban (illetve az azt övező területeken, összefoglaló néven: a Zónában). Egy zárt, igencsak pesszimista, mégis realisztikus világot kapunk. Nem magáról a dobozos változat letölthető tartalmáról, hanem egy korábbi fejlesztés közbeni verziójáról beszélünk. Ettől függetlenül a játék futtatható, viszont esetenként számolni kell a kompatibilitási problémákkal.

Letöltés
A játék hivatalos oldala

CPU: 2000Mhz
RAM: 512MB
VGA: Shader Model 2.0 - DirectX 9.0 128 Mb
HDD: 10 GB

Tremulous

freeware

A Tremulous egy szabad szoftver, ami az ioquake3 forráskódjára épült. A játék egy első személyű lövöldözős (first person shooter) játék, amelyet valós idejű stratégiával ötvöz. A játék menete részben a Quake II, részben a Natural Selectionre hasonlít, alapötletét pedig a Gloom (egy Quake 2 modifikáció) adta. A játék nagy része GNU General Public License, bizonyos részei pedig egyéb, kompatibilis szabad licenc alá tartoznak. A játék médiarészének licence Creative Commons kategóriába tartozik.

Letöltés chip.eu-ról
Letöltés a hivatalos oldalról
A játék hivatalos oldala

CPU: 700Mhz
RAM: 256MB
VGA: 64MB
HDD: 128MB
OS: Windows
INTERNETES

America's Army

freeware

Egészen jó grafikájú és realisztikus 3D lövöldözős játék. Az Egyesült Államok Hadseregének szponzorálásával készült, ingyenesen letölthető. A játékhoz viszont be kell regisztrálnunk egy profilt neten keresztül.

http://www.americasarmy.com/
http://www.aao.hu/

OS: Windows 98/ME/2000/XP
CPU: 1.3GHz
RAM: 256MB
VGA: 3D 64MB (DirectX 8.1)
Americas Army

ActionCube

opensource

3D FPS, a Cube motorjára épülő, úgymond valósághűbbé tett játék... mindenesetre szörnyek helyett immár emberekre lövöldözhetünk. Kifejezetten multiplayerhez fejlesztve, de van benne egyjátékos támogatás is, elég ütős gépi botokkal.

http://action.cubers.net/

OS: Linux/Unix/Windows/MacOSX
CPU: 200Mhz
VGA: Nvidia TNT2 16MB
ActionCube

Black Shades

freeware

Egy testőrt kell megszemélyesítenünk, a fehérbe öltözött védencet kell megvédenünk a szó szerint kockafejű támadóktól szemben (pályánként változó fegyverekkel és változatosan felfegyverzett ellenfelekkel, valamint extraként zombis pályákkal) A grafika inkább csak jelképesnek mondható, de meglehetősen addiktív a játék. Néhány hasznos billentyű: Ctrl+G átveszi az egeret az oprendszertől, ha valami gond lenne vele, ALT+Enter vált teljes képernyő és ablakos mód között, emellett a szokásos WASD irányítás érvényes, továbbiak a README fájlban.

Honlap

OS: Linux/Windows/Mac OS X/Mac OS Classic
Blackshades

CodeRED - Battle For Earth

freeware

Egy Quake 2 motorra épülő FPS. Egyjátékos és hálózatos funkcióval.
A játék lényege: irtsuk a megszálló idegeneket.

http://red.planetarena.org/

OS: Win95/98/ME/2000/XP
CPU: 400 Mhz
RAM: 128 MB
VGA: 3D
Battle For Earth

CodeRED 2: Martian Chronicles

freeware

Az előző rész folytatása teljesen meglepő módon. Ugyanaz a grafikai motor, új missziók.

http://red.planetarena.org/

OS: Win95/98/ME/2000/XP
CPU: 400 Mhz
RAM: 128 MB
VGA: 3D
Martian Chronicles

(Code Red) Alien Arena

freeware

Az előző két CodeRed előzményből született FPS. Immár erősebb grafikai motorral.

http://red.planetarena.org/
Letöltés magyar siteról

OS: Windows/Linux
CPU: 800Mhz
RAM: 256MB
VGA: 3D
Alien Arena

Cube

opensource

A lődd-ahol-éred híveinek egy akciódús játék, szörnyek garmadájával. A Duke Nukem 3D-hez mérhető. (Gyengébbek kedvéért a "mérhető" szó nem "azonosságot" jelent!)

Cube oldala
Letöltési oldal

OS: unix/mac/win32
CPU: 200Mhz
VGA: Nvidia TNT2 16MB
Cube

Cube 2 (Sauerbraten)

freeware

A Cube motorjának továbbfejlesztése, sokkal szebb textúrákkal felturbózva.

http://sauerbraten.org/

OS: Windows/Linux/MacOSX
CPU: 1GHz
RAM: 256MB
VGA: 3D DirectX 9 (GeForce 4 MX vagy jobb)
Cube2

DarkQuartz (volt: "Quake 1 GPL")

free/opensource

Ki ne ismerné ezt az 1996-ból származó korszakalkotó FPS játékot? A Quake 1 maga persze már egy kissé elavult, ugyanakkor OpenGL-re átírva még elég jó játéknak mondható. A 2006 októberében GPL licensszel kiadott eredeti pályáknak köszönhetően majdnem az egész játék összerakható ingyenes komponensekből Eltekintve az OpenQuartz grafikák és modellek kisebb hiányosságaitól, ezek nagyrészt az 1.1 verzióban már javítva vannak, és egyúttal a projekt a DarkQuartz végleges nevet kapta.

Komponensei:DarkPlaces glquake build 20060725 + OpenQuartz game data version 2004.08.01 + Az eredeti Quake v1.06 pályái =

DarkQuartz letöltése

OS: Win32/Linux
VGA: 3D OpenGL/SDL
QuakeGPL

Eight Legged Freaks

freeware

A Mérges Pókok c. film alapján készült játék. A Warner Brothers honlapjáról ingyenesen beszerezhető. Adjunk a pókoknak nyílpuskával és szögbelövő pisztollyal is!

Letöltés az Origóról
Letöltés a Warner Brotherstől

OS: Microsoft Windows 98/ME/2000/XP vagy NT SP2
CPU: 300mhz
RAM: 64 MB
8leggedfreaks

FightZone

freeware

Változatos fegyverekkel, talán túlságosan is erős ellenfelekkel és
elég gyenge grafikával megáldott FPS.

http://www.digipen.edu/

OS: Windows
fightzone

FreeDoom / Legacy Doom

opensource

Elég oldschool, de a Doom játéknak is létezik ingyenes változata.
A Legacy Doom egy OpenGL-re is képes windowsos bináris, a FreeDoom pedig egy ingyenes adatbázis hozzá (WAD). Így áll össze egy játékká a kettő.

http://legacy.newdoom.com/
http://freedoom.sourceforge.net/

OS: Windows/Linux/MacOSX/OpenBSD/DOS/OS2
CPU: 80486 - 66MHz (minimum az alacsony felbontáshoz)
RAM: 8MB
VGA: VESA2/OpenGL
Doom

FP-FS

freeware

Egészen egyedi FPS játék, ami nem épp a grafikájával hódít. A vírusirtás újszerű megközelítését láthatjuk játék formájában.
A képen épp a legszemtelenebb kis dög a Bugbear képzeletbeli 3D-s alakja látszik. :) A fájlokat a dobozszerű 3D ikonok jelképezik
a vírusfertőzött "fájlok" vörös színben tündökölnek. Kétféle fegyverünk van, az első a "jegelő" amivel a vírusokat kaphatjuk el a második
a vírusmentesítő a "fájlok" vírusmentesítésére és az átjárók megnyitására. (Egy szoba = egy mappa) Bal és jobb gommbal alternatív dolgokat csinálnak a fegyverek.

http://www.digipen.edu/

OS: Windows
FP-FS

Game Over in Machinimation

freeware

A nyílt forrású Quake3 motor alapján készült lövöldözős játék. A "Game Over" c. sorozat hősét, Raquel Smashenburn-t személyesítjük meg. Egyjátékos és hálózati módot is támogat, valamint nem szükséges Quake3 a futtatásához - vagyis nem egy mod, hanem önálló játék.

Letöltés a Fileplanet-ről
Letöltés a Filefront-ről
Letöltés

OS: Windows 98/2000/ME/NT 4.0/XP
CPU: 500MHz
RAM: 128 MB
VGA: 3D OpenGL 32MB VRAM
Game Over

Halloween 2006

opensource

Tűrhető, bár inkább képregényekre emlékeztető grafikával rendelkező, középkori horror-fantasy témájú FPS. Az irányítóbillentyűk átdefiniálása után egészen játszható. Bár a szörnyek elég butának tűnnek és a mozgásuk néha egyáltalán nem realisztikus.

http://www.halloween-fps.com

OS: Windows
Halloween

Last Stand at Fort Bagarre

freeware

Kicsit macerás irányítású FPS játék, de legalább idegenlégiósok lehetünk egy rövid időre. Egy sivatagi erődben kell a támadó arabokat feltartóztatni, és erősítést hívni.

http://www.atticgamez.com

OS: Windows 98/2000/XP
CPU: 500 Mhz
RAM: 128 MB
VGA: 3D 32 MB DirectX 9.0c
LAST STAND

Marathon Aleph One

opensource

Duke Nukem 3D szerű FPS játék. A FreeDoomhoz hasonlóan külön kell a program és az adatrészt letölteni. A játék érdekessége, hogy egy eredetileg Macintosh rendszerről portolt játékról van szó.

http://sourceforge.net/projects/marathon
Adatbázis a http://trilogyrelease.bungie.org/ -ról

OS: Windows/Linux/MacOSX
Marathon

Nexuiz

opensource

Quake 1 motoron alapuló FPS. (módosított DarkPlaces motor Quake 2/3 modellek támogatásával)

http://www.alientrap.org/nexuiz/

OS: Windows/Linux/MacOSX
CPU: 1Ghz
RAM: 512 MB
VGA: 3D (legalább Geforce2 kategóriájú)
Nexuiz

OpenArena

opensource

A Quake III Arena ingyenes változata az eredeti GPL licensz szerint kiadott forráskódból és saját grafikai fejlesztésekkel.
A botok egyjátékos módban sajnos csak az egyik pályán üzemelnek egyenlőre.

http://openarena.ws/

OS: Windows/Linux/MacOSX
CPU: 233MHz
RAM: 64MB
VGA: 16MB OpenGL
OpenArena

OpenQuartz

opensource

Mióta a Quake forráskódját szabadon hozzáférhetővé tették, sok módosítása látott napvilágot. Azonban kevesen vannak, akik a kód mellett a grafikát, mapokat és egyéb adatokat fejlesztenék,
ezek egyike a Quartz. Többféle Quake motorral is használhatóak az általuk készített adatok. Egyjátékos pályából nincs nagy választék benne, de Quake mapokkal bővíthető.

http://openquartz.sourceforge.net/
Karácsonyi kiegészítőpálya

OS: Linux/Windows
Quartz

Operation DogTag

freeware

Zombik, kalózok, robotok, nindzsák.. ezekkel mind megküzdhetünk, akár hálózatban mások segítségével is. Extra az alap lövöldözős játékokhoz képest, hogy beszállhatunk a járművekbe. (tank, homokfutó)

Honlapja
Letöltés

OS: Windows
CPU: 1.4Ghz
RAM: 256MB
VGA: nVidia Geforce3/ATI Radeon
Operation Dogtag

Paintball 2

opensource

Helyi hálózaton vagy interneten játszható. Ha új játékot kezdünk és hozzáadunk kézileg pár botot, akár még helyi gépen is.
A grafikája az nagyon jó!

http://digitalpaint.planetquake.gamespy.com/
http://sourceforge.net/projects/paintball2/

OS: Linux/Windows
VGA: OpenGL
Paintball

Quake 3 NuQQ Edition

opensource

A Quake 3 újabb ingyenes feldolgozása. Skirmish mapok sajna nemigen vannak benne, de elméletileg bármely Quake3 mapot elfogad.
Nagy előnye, hogy a saját szerverét indítva a játékosoktól nem kér Quake 3 kódot.. mivel ez nem Quake 3. :)

http://q3ne.sourceforge.net/
Ezzel a Quake 3 pályával teszteltem

OS: Windows
Q3:NE

Sectors of Death

freeware

3D FPS játék, elég szögletes formákkal, és nem túl változatos játékmenettel. Számoljunk le a bázisunkat lerohanó terroristákkal!

http://www.bev-team.com/
Letöltés

OS: Windows 98SE/ME/2000/XP
CPU: 500 MHz
RAM: 64MB
VGA: 3D 8MB RAM DirectX 7.0a
Sectors of Death

Starsiege: Tribes

freeware

Ingyenessé tett, előző évezredből (1998) maradt FPS. Valójában hálózati játékra készült, de legalább ebben van egy "Single Player Training" és nem egyből a mélyvízbe dobnak, mint a hasonszőrű társai.

"To celebrate the upcoming release of Tribes: Vengeance, Vivendi Universal Games and GameSpy have partnered to bring you a free download of the award winning PC action game Starsiege: Tribes"

Letöltés a Sierra.com -ról
Magyar tükörről

OS: Windows 95/98/NT SP4
CPU: 166 MHz
RAM: 32 MB
VGA: 3D
Tribes

Tropical Storm

freeware

Érdekes 3D kommandójáték. FPS nézetből gyilkolászhatjuk a terroristákat. Az összes pályán ugyanaz az egyszerű küldetés vár ránk: robbantsunk fel minden épületet (a bunkereket kivéve) és lőjünk halomra mindenkit, aki nem mi vagyunk. :)
Ami érdekes az a végtelen lőszer, a grafika ellenben sok jóakarattal is csak közepes.

Letöltés az Origóról

OS: Windows
Tropical Storm

Urban Terror

freeware

Az Urban Terror a Quake 3 egy módosításból teljesértékű önálló játékká nőtte ki magát, igaz a Quake 3 Arenara továbbra is ráhúzható, de anélkül is működik, beépítve tartalmazza az ioQuake motort, így több operációs rendszeren is működik.
Ez a módosítás valóságközeli fegyverekkel és helyszínekkel tölti meg a játékot, elsősorban hálózatos multiplayerre van kihegyezve, de botok ellen is lehet gyakorolni, legalábbis a waypointokkal rendelkező pályákon, pl Abbey.

Honlap

OS: Windows, Linux
CPU: 1200 MHz
RAM: 256 MB
VGA: 3D, 128MB VRAM
Urban Terror

Warsow

opensource

Quake 2 motoron alapuló FPS. (módosított QFusion motor)
Többjátékos módra van kihegyezve, de saját szervert indítva botok ellen is lehet küzdeni.

http://www.warsow.net/

OS: Windows/Linux
CPU: 800Mhz
RAM: 256 MB
VGA: 3D OpenGL
Nexuiz
Wolfenstein: Enemy Territory freeware

A Return to Castle Wolfeinstein alapját használó játék, a készítő ezt ingyenesen bocsátotta a nagyérdemű rendelkezésére. Kis hátránya, hogy csak hálózatos módban játszható.

A készítő Activision oldala
Enemy Territory oldal
Magyar rajongói oldal

OS: Linux/Windows
CPU: 600Mhz
RAM: 128 MB
VGA: 3D 32 MB, OpenGL
Wolfeinstein ET

Xmas hammer 2oo5

freeware

Akinek csak kalapácsa van, mindent szögnek néz!
Ez lehetne a játék alcíme... Egy kalapáccsal kell elintéznünk a mindenfele mászkáló pókokat és csúszómászókat.

http://www.c00n-fuzion.org
Letöltés

OS: Win 9x/XP
CPU: 500 MHz
RAM: 128 MB
VGA: 3D 16 MB
hammer

X Operations

freeware

Harcoljunk terroristák ellen egy FPS játékban.. ismerősen cseng? 16 féle - való életben is létező - fegyvert tartalmaz. Az ellenfelek épületen belül elég gyorsak, (mire az ember észreveszi, hogy a sarok mögött áll általában már a fegyvere csöve emelkedik) a szabadban viszont
meg lehet lepni őket. A játék nem az erős grafikájával fog hódítani az biztos... Multiplayer változata külön letölthető.

Japán honlapja
Angol rajongói lap

OS: Windows
CPU: 500MHz
RAM: 25MB
VGA: 3D 16MB
X Ops

Szólj hozzá!

Címkék: internet online fegyver first shooter lövöldözős fps multiplayer fegyveres person mászkálós

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr511210696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása